Mitt barndomshem

av mysurfacebook

Körsbärsblom 20070501_1_1     Morstugan 20081125_1_1
foton: Per Erik Gustavsson

Det här blir ett lite annorlunda inlägg. Jag har precis lagt ut ett upprop på facebook som går ut på en finansieringsform som kallas Crowdfunding. Det betyder ungefär folkfinansiering.

Bakgrunden är att mitt barndomshem som numera bebos av min bror och svägerska behöver en rejäl takrenovering. Banken tycker att de har för låga inkomster för att få låna, Konstnärsnämnden att de har det för bra för att få ekonomiskt stöd. Lite Moment 22 alltså. Jag bifogar mitt upprop nedan:

Mitt barndomshem, Morstugan är i kris. Taket behöver lagas.

I det vackra huset där jag växte upp bor numera min bror och svägerska sedan 10 år tillbaka. De har förvaltat och utvecklat hemmet där jag växte upp på ett föredömligt sätt. Min bror Per Erik är fotograf och pensionär, min svägerska Sissi Stahli är konstnär/skulptör.

Banken vågar tyvärr inte låna ut pengar till detta driftiga par för att pensionen är låg och konstnärsinkomsterna små jämfört med normalinkomster.

Morstugan är framförallt mina föräldrars livsverk och detta livsverk har Per och Sissi utvecklat till en publik verksamhet med två gallerier och en skulpturträdgård. Pappa Folke har vårdat och renoverat huset och Per och Sissi har också gjort det men dessutom vitaliserat användningen av hemmet. Man känner sig alltid välkommen dit, det kan nog många vittna om.

Gamla hus behöver ständig omsorg och att åtgärda taket har beräknats kosta närmare 400.000:-

Vad kan jag göra för att hjälpa dem att finansiera takreparationen? Crowdfunding tänkte jag testa.

Crowdfunding är när många lämnar ett litet bidrag eller flera små bidrag under en tid. Man bidrar efter förmåga. Man kan läsa mera om hur det funkar på: https://www.crowdcube.se/pg/vad-ar-crowdfunding-695

Lämna ett bidrag genom att sätta in valfritt belopp, det kan vara hur litet och hur stort som helst på plusgiro: 53 94 74 – 7 Per Erik Gustavsson

Den som lämnar bäst/störst bidrag får som tack en handduk designad av mig och tillverkad av Ekelunds Linneväveri. Utdelas varannan vecka så länge insamlingen pågår. Skriv därför ditt telefonnummer tillammans med Morstugan i meddelanderaden (för vidare kontaktuppgifter) när du skickar ditt bidrag. Adress går också bra om det får plats i meddelanderaden.

Allra bäst stöttar du Per och Sissi genom att köpa deras Konstpaket eller något konstverk av dem.

Kom igen! Genom att bidra får du vara med om tidernas taklagsfest.

Hoppfulla hälsningar

”Ulla i Morstugan”

Här är de utlovade handdukarna:

vintertrad

floral