Det där med färgsättning

av mysurfacebook

kungagard_bk

I skiftet 1980-90 så gjorde jag en kollektion mönster till Strömma Textil, mönstren var inspirerade av skånska åkdynor i traditionell flamskteknik och kollektionen fick namnet Skåne-serien. Jag gjorde en färgställning med svart bakgrund, så som det är på många gamla flamskvävnader och en i naturvitt. Under den här kollektionens bearbetning hos Strömma byttes designansvarig ut på ett från Strömmas sida märkligt sätt och under den perioden visste jag inte om det skulle bli något med min kollektion. Det blev det, men med helt ny färgsättning, mera enligt den tidens trend, inte framtagna av mig utan på Strömma. Jag tyckte det var fint då men idag tycker jag nog att min originalfärgsättning hade hållit längre över tid. Ovan mönstret Kungagård i originalfärgsättning, sedan mönster Rosenlund, Trollenäs och Bäckaskog. Längst ner interiörbilder med de färger som det blev samt en sida ur Strömmajournalen där jag blir presenterad.

rosenlund_bk

rosenlund_vit

trollenes_bk

beckaskog_bk

beckaskog_orig

skane_bord

skaneserien_kort

Det här var inbjudningskortet till Textilmässan det året då kollektionen släpptes.

skane_text