Katten, återblickar

av mysurfacebook

ingrids2

Tillbaka till 80-talet. Här är Ingrids handtryckta tyglängder upphängda vid en av våra arbetsplatser. Visst är de fräscha! I början bjöd vi in olika kontakter vi skaffat oss på ett eller annat sätt, nedan ses baksidan på ett av våra Katten-kort.

textilverkstan_text009

textilverkstan_kort

Kortets framsida, har jag visat förut. I början hade vi ett gemensamt visitkort, det blev billigare så:

vistkort_alla

Här ses en Flitig Isa i arbete. Jag tycker att mönstret på hennes egenstickade tröja känns bekant: nederkanten på tio-veckors Lottokupong var röd och vitrandig på det här sättet. Vi jobbade extra på Svenska Spel (Tipstjänst) på den tiden, så inspirationskällan var inte obekant. Sen ser man Isas skisser på väggen, Isa har hela tiden varit trogen sitt bildskapande.

flitig_isa

Vi ett annat fönster sitter jag och jobbar med ett mönster. I skyltfönstret hänger Bittes mönster på tyger för Åhléns, tyget som hänger bakom min rygg är Birgittas tror jag. På väggen ser man en multifärgad variant av Birgittas Katten-symbol. För dyr att trycka på den tiden, men idag skulle man med lätthet ha kunnat skriva ut ett antal affischer själv på egen skrivare. Min tröja är stickad av tjockt bomullsgarn som jag själv flamfärgat.

flitenslampa 2