Ruff lokal, tufft arbete

av mysurfacebook

Vi har tittat flera gånger på de här bilderna och skrattat åt vår optimism när det gäller vår renovering av lokalen. Jag nämnde i mitt förra inlägg om en renovering, men det var nummer två, den som dåvarande fastighetsägaren utförde i hela fastigheten.
Med vår begränsade budget fick det bli vit färg, billigaste nålfiltsmattan på det fula ojämna golvet i det yttre rummet, Tretex-skivor täckta med glasfiberväv över de förstörda kakelväggarna. I de inre rummen där det var gropar i golvet efter läckande bilbatterier, spacklades och målades golven.
Allt tog ett år på vår fritid. Vi hade alla extrajobb och försökte göra lite mönster emellanåt. Birgitta hade ett stort uppdrag för IKEA och höll på att få magsår på kuppen.
När vi väl fått ordning på allt hade vi många skojiga oförglömliga fester utöver vardagsarbetet.

foto: Alex Karanikas

Här är det Bitte Hassan och jag som ser rätt irriterade ut, undrar vem som säger vad till oss? Det har jag glömt. Till höger är det vår kompis som hjälper oss att måla i rummet ut mot gatan.

foto: Alex Karanikas

Det innersta rummet med ”golv snäppet bättre än stampat jordgolv”. Alla väggarna var bubbliga, masonitklädda och målade i typisk industrigrå färg med svarta oljefläckar.

foto: Alex Karanikas

foto: Alex Karanikas

I vänstra fönstret kan man ana den omtalde hyllan med ”potensial”. Skyltfönstren använde vi mycket och visade vad vi hade gjort.

foto: Alex Karanikas

foto: Alex Karanikas

Bitte Hassan i ett av de inre rummen, spackling har påbörjats.

foto: Alex Karanikas

Uschrum, duschrum. Jag fick en rejäl stöt när jag skulle rengöra väggarna.

foto: Alex Karanikas

Här är det jag som fått ett telefonsamtal, det ser ut att var ett trevligt.