Mystisk kund

av mysurfacebook

Kunden som slog sig ner på stolen vid vårt monterbord bar mörka glasögon. Det kändes märkligt att hon tänkte titta på mönster genom dem. Jag och min kollega som jag delade mässmonter med på Surtex i New York försökte förbryllade få lite information vem kunden var och från vilket företag. Svaret var svävande, hon jobbade med ”licensing”. Men eftersom vi var säljare och hon köpare så kändes svaret bakvänt. När hon gått rusade damerna i montern mittemot fram och frågade ”Did NN buy anything from you?” Who is NN? Frågade vi, vi hade aldrig hört talas om namnet. Inte så konstigt med tanke på att det var ett känt amerikansk varumärke, men inte känt i Europa eller Sverige. Nej, hon hade inte köpt något och vi kände oss som frågetecken.

Ett halvår senare stod vi i vår monter på Heimtexil i Frankfurt. En blond dam med mörka glasögon närmade sig. Det var januari! Hon slog sig ner för att titta på våra mönsterhögar. Hur ställer vi till oss till detta? Vad är hon ute efter denna mystiska dam? Snor hon idéer?
Efter ett tag presenterade hon sig med namn och företag och det slutade med att hon köpte fler mönster av oss än vi brukar sälja på en hel mässa. Inget prut heller.

Efteråt förstod vi att hon ville vara in cognito, speciellt på mässan i New York, där hon lätt blev igenkänd. Därför kom hon till Heimtextil och gjorde sitt inköp där. Hon har ett eget varumärke och står som designer för sina produkter, men behövde uppenbarligen lite input.  Vem hon var och vad hon hette tänker jag inte avslöja här.