Blått

av mysurfacebook

Duschdraperi Havet gjorde jag till IKEA för mer än femton år sedan, innan jag började att digitalisera mina original. Skisstekniken var reservagemaskering för att få fram de vita konturerna, sen svampade jag med vattenlösligt bläck för att få den livfulla ytan. Duschdraperiet fanns med i flera år i IKEA:s sortiment och såldes således bra.

Mattan Elsö för IKEA gjorde jag på uppdrag för mer än tio år sedan. Vävtekniken är Dhurrie, liknande vår röllakan fast med finare garn. Materialet var bomull och mattan var alltså tvättbar. Vad som inte sysns på bilden är att de ljusblå partierna är vävda som inslagsrips, dvs. växelvis en tråd blått – en tråd vitt och ett parti med två trådar av varje.

Denna design till bädd köpte ett Indonensiskt företag på Surtex-mässan i New York för c:a femton år sedan. Stjärnmönstret är svampat genom en schablon som jag skurit till. Randen har också en svampad effekt. Det är roligt när man får feed back från ett fjärran land i form av produktbilder och prover. Det är inte så vanligt.